Greitos ir labai skanios picos

 
Greitos ir labai skanios picos pav.#4563 Greitos ir labai skanios picos pav.#4564 Greitos ir labai skanios picos pav.#4565

Pateikiame tris picos tešlos variantus, kuriuos pagaminti labai lengva, o skonis išties puikus Wink.

Kefyrinė tešla

  • Stiklinė kefyro
  • 2-2,5 stiklinės miltų;
  • vienas kiaušinis;
  • šaukštas sviesto;
  • pusė šaukšto cukraus;
  • pusė arbatinio šaukštelio sodos arba kepimo miltelių;
  • druskos.

Miltus prasijokite pro sietelį. Sumaišykite su soda (arba kepimo milteliais), cukrumi ir druska. Kiaušinį sumaišykite su kefyru ir ištirpintu šaukštu sviesto. Į masę berti miltus ir vis maišyti, kol gausis tešla. Jei ji vis dar limpa, įdėkite daugiau miltų. Iškočiokite tešlą ir dėkite ant jos įdarą.

Pica ant keptuvės

  • Stiklinė miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 4 šaukštai grietinės;
  • 4 šaukštai majonezo;
  • pusė šaukštelio kepimo miltelių arba sodos.

Šiek tiek paplakite kiaušinius. Sudėkite majonezą ir grietinę. Išmaišykite. Prasijokite pro sietelį miltus, įdėkite kepimo miltelių arba sodos. Suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Gausite grietinės tirštumo tešlą. Keptuvę patepkite riebalais. Supilkite į karštą keptuvę tešlą. Užberkite įdaro ir sūrio. Uždenkite keptuvę dangčiu. Kepkite apie 10 min. Gausis rieboka pica.

Mielinė pica

  • 3 stiklinės miltų;
  • stiklinė šilto vandens;
  • pakelis sausų mielių;
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Miltus prasijokite pro sietelį. Sumaišykite su mielėmis ir druska. Įpilkite šilto vandens. Sumaišykite. Po truputį pilkite alyvuogių aliejų ir vis maišykite, kol tešla bus elastinga ir glotni. Iš karto kepkite.

Margarita - dedame pomidorus, sūrį ir baziliką. Pagardiname česnaku, pipirais ir druska. Galima naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus pomidorus.

Dešros pica - įvairių rūšių dešra. Galima dėti sasiskų ar virtos dešros, pamaišant su rūkyta.

Vegetariška - įvairiausios daržovė. Ypač skanu baklažano ir saldžiosios paprikos derinys.

Mėsos pica- įvairiausios mėsos ir varšas. Dera marinuoti agurkėliai, saldžioji paprika.

Jūros gėrybių pica - tai krevetės, aštuonkojai, žuvis (paprasčiausias variantas būtų tuno savo sultyse konservai). Prie jų dera alyvuogės.

Vištienos pica - vištos gabalėliai, raudonasis svogūnas, alyvuogės, marinuoti kukurūzai, šiek tiek šoninės.

Grybų pica - prie grybų derės saldžioji paprika ir svogūno griežinėliai.

 

Būk pirma pakomentavusi

Norėdama rašyti komentarus turite prisijungti prie Planuokpati sistemos

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >