Parduotuve Planuok Pati

Sausainiai pieštukai

Sausainiai pieštukai

Rekomenduojame Jūsų šventei:

ums reikės:

  • 100 g sviesto;
  • 200-250 g miltų;
  • 1 šaukšto grietinės;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 100 cukraus pudros;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • kiaušinio aptepimui;
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • maistinių dažų.
Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukraus pudra, grietine, kiaušinio tryniu, vanile ir druska. Po truputį pilame miltus ir minkome tešlą. Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Padalinkite tešlą į dvi dalis: trečdalį ir du trečdalius. Didesniąją dalį iškočiojame į ilgą "dešrą", suformuojame kraštelius kaip pieštukui (penkiakampį), vis paspaudžiant. Uždengiame maistine plėvele ir įdedam į šaldymo kamerą valandai. Likusią tešlos dalį padaliname į tiek dalių, kiek spalvų gaminsime ir sumaišome kiekvieną gabalėlį su skirtinga maistinių dažų spalva. Iškočiojam mažučius sliekiukus (apie 0.5 cm storio). Dedam į šaldiklį. Išimam didžiąją tešlos dalį, iškočiotą į pieštuko "kūnelį", aptepam išplaktu kiaušiniu, pjaustom trumpesniais gabaliukais (2.5 - 3 cm ilgio). Imam spalvotos tešlos gabaliuką ir formuojam pieštuko galiuką. Tam naudokite plėvelę. Tada tešla nelips nei prie rankų, nei prie stalo. Formuoti reikia labai atsargiai, kad tešla nesutrupėtų. Sausainius išdėliojame ant kepimo popieriaus ir kepame 15-20 min 200 C karštumo orkaitėje. Iškepus leiskite sausainiams visiškai atvėsti. Tada aštriu peiliu padailinkite pieštukus, kad šie įgautų reikiamą formą.
 

Komentuok laukelyje žemiau

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >