Skaniausi padažai

Skaniausi padažai

Totorių padažas. 200 gr. majonezo, 1 valgomasis šaukštas tarkuotų krienų, 2 marinuoti agurkai, vidutinis svogūnas, smulkiai pjaustytų petražolių (1 šaukštas). Išmaišykite ir patiekite atšaldytą atskirame padažams skirtame inde.

Andalūzijos padažas. 200g. majonezo, 3 šaukštai pomidorų padažo, 1 šaukštelis brendžio, 1 pjaustytas svogūnas, citrinų sulčių ir aitriosios paprikos. Aštrumą galite koreguoti įdėdamos daugiau ar mažiau aitriosios paprikos.

Grybų padažas. 400 gr. Virtų smulkiai pjaustytų grybai, 4 šaukštai tarkuotų krienų, 100 gr. majonezo, 100 g. grietinės, druskos ir pipirų. Šio padažo gaunasi nemažai, priklausomai nuo svečių kiekio, galite sudedamųjų dalių kiekius pamažinti.

Pomidorų padažas. 200 gr. pomidorų savo sultyse, 2 šaukštai gero alyvugių aliejaus, 2 skiltelės česnako (jas reik sutrinti), petražol, druskos ir pipirų.

Alyvuogių padažas. 200 gr. majonezo, 100 g. alyvuogių (jas susmulkinti), 2 skiltelės smulkinto česnako, 1 šaukštas citrinų sulčių, druska ir pipirai.

Burokėlių padažas. 100 gr. grietinės, nedidelis virtas burokėlis (sutarkuoti smulkia tarka), 100 gr. majonezo, 1 smulkiai pjaustytas svogūnas, 2 šaukštai krienų, marinuotų agurkų pagal skonį (smulkiai supjaustyti).

Švelnusis padažas. 200 gr. majonezo, 100 g. tarkuoto kietojo sūrio (Džiugas, Parmezanas), 3 šaukštai grietinės, 2 šaukšteliai krienų, susmulkintų krapų, druskos ir pipirų.

Gaivusis padažas. 200 gr. indelis natūralaus jogurto, 2 agurkai, sauja šviežių mėtų, pora šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, citrinos sulčių pagal skonį. Agurkus suskutame bulvių skustuku (gaunasi plonytės juostelės). Užberiam druskos, nusunkiam susidariusį vandenį. Smulkiai supjaustom mėtas. Į viską užpilame jogurtu. Išmaišome. Pagardiname pipirais, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.

 

Būk pirma pakomentavusi

Norėdama rašyti komentarus turite prisijungti prie Planuokpati sistemos

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >