Parduotuve Planuok Pati

Vaivorykštinis pyragas

Vaivorykštinis pyragas pav.#3524 Vaivorykštinis pyragas pav.#3525 Vaivorykštinis pyragas pav.#3526 Vaivorykštinis pyragas pav.#3527 Vaivorykštinis pyragas pav.#3528 Vaivorykštinis pyragas pav.#3529 Vaivorykštinis pyragas pav.#3530 Vaivorykštinis pyragas pav.#3531 Vaivorykštinis pyragas pav.#3532

Nors šiam pyragui iškepti prireiks visos dienos, bet tikrai verta nustebinti savo svečius. Na o mažiesiems juk taip patinka ryškios spalvos ir siurprizai Wink.

Rekomenduojame Jūsų šventei:

Jums reikės:

  • ingriedientų jūsų mėgiamam keksui (galite naudoti jau paruoštus keksų mišinius jei norite sutaupyti laiko) - kepsite du keksus, taigi ir produktų turėkite dviems;
  • neoninių maistinių dažų;
  • formelės, kurią norėsite padaryti kaip siurprizą (mūsų pavyzdyje tai skaičius 5);

Pasiruoškite kekso tešlą kaip tai darote įprastai. Išdalinkite tešlą į tiek dalių, kiek spalvų naudosite. Į kiekvieną indelį įmaišykite valgomų dažų. Gausite kelias skirtingas spalvas. Dabar tešlą supilkite į maišelius, kaip parodyta paveikslėlyje. Prakirpkite kamputį. Spauskite tešlos juosteles į formą (nepamirškite prieš tai jos patepti riebalais, kaip kad keptumėte įprastą keksą) maišydama įvairias spalvas. fGalite maišyti ir naudodami šaukštą. Kai tešla sudėta belieka iškepti keksą. Šiam ataušus supjaustykite jį centimetro storio riekelėmis (jos turi būti šiek tiek storesnės nei Jūsų naudojama forma). Įdėkite šias riekeles į šaldymo kamerą valandėlei, kad sustingtų. Išimkite ir išspauskite norimą formą.

Paruoškite antrą kekso porciją. Nedidelę dalį tešlos supilkite į formą. Sustatykite savo išpjautą formą. Atsargiai užpilkite likusia tešla. Kadangi Jūsų formelės iš vaivorykštinės tešlos užšaldytos, jos turėtų stabiliai stovėti ir nesulūžti. Kepkite paruoštą keksą. Kad šis pilnai iškeptų, o viršus nesudegtų pasirinkite 180C temperatūrą. Kepti gali tekti virš valandos. Jei į kekso vidų dėjote tokią formą, kuriai svarbu iš kurios pusės žiūrėti (pvz. skaičius), būtinai pasižymėkite, kur Jūsų kekso "priekis".

Keksui iškepus leiskite jam bent porą valandų atvėsti. Jei reikia, atsargiai nupjaukite kekso viršų, kad būtų lygus. Įdėkite keksą į šaldiklį. Tuo tarpu pasiruoškite masę jo dekoravimui. Tai gali būti ir grietinėlė, ir saldi torto apdengimo masė (kaip ją pasigaminti rasite čia).

Skanaus!

 

Komentuok laukelyje žemiau

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >