Čeburekai - puikus valgis išalkusiems svečiams

 
Čeburekai - puikus valgis išalkusiems svečiams pav.#4566

Čeburekai - tai karšto patiekalo variantas, kuris tiks tiek vaikų, tiek "švediško" tipo neįpareigojančiai šventei. Jį lengva valgyti rankomis, o pasigaminti galite truputį anksčiau ir užsišaldyti, kad šventės dieną beliktų tik greitai iškepti.

Tešlai jums reikės:

  • varškės;
  • miltų;
  • pora kiaušinių;
  • šaukštelis kepimo miltelių.

Tešlą darome panašiai kaip varškėčių. Miltų dėti tiek, kad neliptų prie rankų. Jei naudojate grūdėtą varškę, pirmiausia sumaišykite varškę ir kiaušinius ir pertrinkite su mikseriu ar blenderiu (puikiai tiks tirštoms sriuboms gaminti skirta dalis). Kočiojame ploną tešlos lakštą. Dedame pora šaukštų faršo. Užlenkiame ir panaudojus lėkštę kaip formą, nupjauname kraštą.

Įdarus galima naudoti įvairiausius: paukštienos faršą su morkom ir kepintais svogūnais, veršienos faršą su česnakais, pipirais ir druska ar pamaišyti kelių rūšių mėsos.

Kepti įkaitintame aliejuje keptuvėje plokščiu dugnu arba puode kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Iškeptus įdėkite į puodą su dangčiu keletui minučių, kad suminkštėtų.

 

Būk pirma pakomentavusi

Norėdama rašyti komentarus turite prisijungti prie Planuokpati sistemos

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >