Ieškok idėjų šventei - Skanumynai

Kokia šventė be vaišių! Čia rasi ne tik tradicinių receptų, tokių kaip širšių medus, be kurio neapsieina nei krikštynos, nei vestuvės, bet ir lengvų bei gardžių užkandžių, tinkančių tam atvejui, jei maisto neplanuoji užsakyti pas virėjus.
 


 

Rezultatai

1 2
 
 
 

Mergvakario pyragas "Kasa"

Jei švenčiate mergvakarį pagal senovines lietuviškas tradicijas, kiekviena iš dalyvių turite atsinešti į šventę vaišių. Siūlome pabandyti išsikepti tradicinį lietuvišką pyragą, vadinamą Kasa, be kurio neapsieidavo nei vienas mūsų močiučių bei promočiučių mergvakaris. Jums reikės: 500g miltų, 100g šilto pieno, 25g mielių, 125g cukraus 0,5 arb. š. druskos tarkuotos citrinos žievelės,... >>
 

Cibulynė

Ši sriubytė labai tiks jei švenčiate gamtoje, pavyzdžiui pasirinkote švęsti mergvakarį pagal senovines lietuviškas tradicijas. Tai tikra žemaitiška kaimiška sriuba, kurią paruošti labai lengva. Penkiems litrams sriubos jums reikės: 3 vidutinio dydžio svogūnų, 10 vienetų silkės filė, apie trijų litrų šalto virinto vandens, acto, maltų juodųjų pipirų, krapų, cukraus, druskos ir... >>
 

Kokteilis Mojito

Tai gaivus kokteilis, kuris patiks kiekvienai merginai ar moteriai. Jį galite daryti tiek alkoholinį, tiek bealkoholį. Jums reikės mėtų, citrinos, rudojo cukraus, baltojo romo, sodos vandens, pavyzdžiui Sprite. Mėtų lapelius sutrinkite su cukrumi bei citrina. Užpilkite baltuoju romu bei sodos vandeniu. Jei darote nealkoholinį mochito, galite naudoti obuolių sultis. >>
 

Krikštynų kūdikėliai

Krikštynoms krikšto mama arba mama gali iškepti tradicinių krikštynų sausainėlių, vadinamų "kūdikėliais". Jiems reikės 0,5 l pieno, 0,5 stiklinės aliejaus, 50 g mielių, miltų tiek, kad minkant tešla neliptų prie rankų, cukraus pudros, obuolių, razinų. Mieles sutrupiname ir užpilame trupučiu šilto saldaus vandens. Pieną pasūdome,  įpilame aliejų ir pašildome iki 30... >>
 

Širšių medus

Retai krikštynos apsieina be šišių medaus arba dar kitaip vadinamos krikšto vaikelio košytės. Paprastai svečius ja vaišina senelis arba krikšto tėtis. Yra keletas šio "medaus" receptų, kuriuos čia ir pateiksime: I variantas: 1indelis kondensuoto pieno 4kiaušinių tryniai truputis vanilinio cukraus 100g spirito II variantas: 6 kiaušinių tryniai 6 šaukštai cukraus pudros 1 indelis sutirštinto... >>
 

Šaltas užkandis - šerbetas

Jums reikės vienkartinių stiklinių, pagaliukų, vaisių (kivi, braškių, apelsinų, ar kitų uogų), cukraus ir vandens. Braškių šerbetui: 400 g braškių; 3 laimo citrinų sulčių; 300 g cukraus; 250 ml vandens. Braškes sutriname, išspaudžiame citrinų sultis ir išmaišome. Cukrų ir vandenį išmaišome atskirai, šiek tiek pakaitiname,... >>
 

Šokoladiniai šaukštukai smaližiams

Šis receptukas puikiai tiks vaikų šventėms, tačiau ne tik joms. Juk galima tokiais "saldainiais" pavaišinti ir svečius prie bažnyčios ar rotušės vestuvių metu. Jums reikės: jūsų mėgstamo šokolado (jei planuojate gaminti pati, naudokite receptą, kad šokoladas sustingtų), jis gali būti baltas, pieniškas ar juodas; didelio indo su vandeniu, kurį būtų... >>
 

Žele piratų baliui

Jums reikės vienkartinių skaidrių plastikinių stiklinių, kivi arba mėlynių žele, kelių apelsinų, smeigtukų sumuštiniams ir atspausdintų piratų vėliavų. Į indelius padarykite žele. Leiskite jai sustingti. Prieš tiekiant į stalą supjaustykite apelsiną - tai bus laiveliai. Išsikirpkite piratų vėliavas ir užmaukite jas ant stiebo - sumuštinio smeigtuko. Belieka vėliavas... >>
 

Šaltas kivi skanumynas

Supjaustykite griinėliais kivi. Atsargiai įkiškite pagaliuką į šoną. Panardinkite kivi į karštą šokoladą. Truputį palaikykite, kad šis apstingtų. Dėkite į kamerą. Patiekite šaltus. >>
 

Šokoladiniai bliūdukai

Jums reikės Jūsų mėgstamo šokolado, mažų balionėlių, skardos, vonelės su karštu vandeniu. Prisipūskite tiek balionų, kiek planuojate daryti indelių. Ištirpinkite karštoje vandens vonelėje šokoladą. Šaukštą šokolado pilkite ant skardos ir palaukite kol pradės stingti. Tai bus pagrindas Jūsų indeliui. Balioną panardinkite į karštą... >>
 

Super lengvas ir super skanus pyragas

Kol nepabandžiau pati, nepatikėjau, bet tai iš tiesų labai lengvai pagaminamas ir labai skanus gardumynas. Jums reikės: meduolių; grietinės; bananų. Supjaustykite meduolius griežinėliais. Bananus taip pat supjaustykite griežinėliais. Į indą dėkite sluoksnį meduolių, užtepkite grietinės sluoksniu. Dėkite sluoksnį bananų. Dar kartą užtepkite grietinės. Toliau sluoksniuokite vėl taip pat:... >>
 

Kreminis obuolių pyragas

Tešlai: 150 g sviesto; 2 stiklinės miltų; pusė stiklinės grietinės (30% riebumo); 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių. Įdarui 8 obuoliai; 2 kiaušiniai; 1 stiklinė cukraus; 1 stiklinė grietinės; 2 valgomieji šaukštai miltų. Sviestą ištirpinkite, šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite visus tešlos produktus ir užminkykite (nepamirškite, kad... >>
 

Granola

Labai labai skanu ir gražiai atrodo bet kokiai šventei. O pagaminti ypač lengva . Taigi, jums reikės: avižinių dribsnių; įvairių riešutų (anakardžio, lazdynų, graikinių, migdolų, kitų jūsų mėgstamų riešutų); jūsų mėgstamų sėklų (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, linų sėmenys); medaus; alyvuogių aliejaus; natūralaus jogurto; vaisių. Iš pradžių... >>
 

Sausainukai su palinkėjimais

Jums reikės jūsų mėgstamiausių naminių sausainukų, glazūros (200 g cukraus pudros sumaišoma su kiaušinio baltymu), maistinių dažų, konditerinio maišelio glazuros tepimui, satino juostelės ir popieriaus su palinkėjimais. Išsikepkite sausainukų, tik prieš kepant padarykite dvi skylutes kaip parodyta paveikslėlyje. Paprasčiausias būdas būtų sausainukus pagaminti... >>
 

Burnoje tirpstantis figų desertas

Šis desertas pamalonins kiekvieno Jūsų svečio gomurį . Jums reikės: Ricota sūrio (tikro itališko); šaukštas sviesto; cinamono; šaukštas medaus; figų (reiktų poros figų vienai porcijai, figas galima keisti šviežiais persikais, bananais). Į skardelę sudėkite pusiau perpjautas figas, sviestą, medų ir cinamono pagal skonį. Kepkite orkaitėje kol... >>
 

Piršlio kraujas

Jei vestuvėse planuojate piršlio korimą, gėrimas "Piršlio kraujas" tiesiog būtinas. Tradiciškai jis būna stiprus ir aštrus. I variantas stiprios degtinės butelis, dekoruotas specialia etikete. Jokių priedų nededama. II variantas degtinė sumaišoma su čili pipirais ar paprastais pipirais, kad būtų aštri. Butelis dekoruojamas specialia etikete. III variantas Super... >>
 

Vaivorykštinis pyragas

Nors šiam pyragui iškepti prireiks visos dienos, bet tikrai verta nustebinti savo svečius. Na o mažiesiems juk taip patinka ryškios spalvos ir siurprizai . Jums reikės: ingriedientų jūsų mėgiamam keksui (galite naudoti jau paruoštus keksų mišinius jei norite sutaupyti laiko) - kepsite du keksus, taigi ir produktų turėkite dviems; neoninių maistinių dažų;... >>
 

Citrusinė gaiva

Šventėms vasaros metu šis receptas labai pravers. Jums reikės 1 apelsino, 1 laimo vaisiaus, 1 citrinos. Supjaustyti griežinėliais ir juos perpjauti pusiau. Sudėkite viską į indą, paspauskite su šaukštu, kad išsiskirtų sultys, bet nepadarykite košės. Užpilkite ledukais ir vandeniu. >>
 

Aviečių ir laimo gaiva

Šios gaivos ne tik ypatingas skonis, bet ir akiai graži spalva . Jums reikės laimo vaisiaus. Supjaustykite jį ketvirčiais. Išspauskite sultis rankomis, įmeskite į tą patį indą kur išspaudėte sultis. Įdėkite aviečių. Pamaišykite ir paspaudykite šaukštu, bet nesutrinkite visiškai. Įdėkite ledukų ir užpilkite vandeniu.  >>
 

Ananasų ir mėtų gaiva

Įdėkite mėtos šakelę į gaivos indą. Sutrinkite ją, kad išleistų savo sultis, bet nepavirstų koše. Įdėkite ananaso gabalėlių. Su šaukštu išmaišykite ir pamaigykite. Įdėkite ledo ir užpilkite vandeniu. >>
 

Mėlynių ir šalavijo gaiva

Įdėkite į gaivos indą šalavijo lapelių. Juos patrinkite, kad išsiskirtų aromatas, bet lapelių nesutrinkite į košę. Įdėktie mėlynių. Pamaišykite ir paspaudykite su šaukštu, kad išsiskirtų sultys. Užpilkite ledukais ir vandeniu. Tokia gaiva šaldytuve išbūna iki trijų dienų. >>
 

Arbūzo ir rozmarinų gaiva

Įdėkite į gaivos indą rozmarino šakelę. Švelniai patrinkite, nes šis prieskonis turi stiprų aromatą. Sudėkite arbūzo gabaliukus. Švelniai pamaišyktie ir paspaudykite. Įdėkite ledo kubelių ir užpilkite vandeniu. Ši gaiva išsilaiko šaldytuve iki trijų dienų. >>
 

10 maisto ir gėrimų derinių

Nors tai ne receptas, bet šis sąrašas tikrai pravers kiekvienoje šventėje, kur planuojate kartu su valgiais tiekti ir alkoholinius gėrimus. Baltasis lengvesnis vynas - tai sausas ir gaivus vynas, kuris tinka aperityvui prie lengvų užkandžių, vieno kąsnio sumuštinukų, žuvies patiekalų bei kitų jūros gėrybių. Žinomos tokių vynų rūšys - Grunter Veltliner, Pinot... >>
 

20 įdarų lavašui

Čia pateikiame įdarų lavašui sąrašėlį. Toks užkandis ne tik greitai padaromas, bet ir skanus bei puikiai tinka bet kokiai šventei. Savo įdarus, kurie čia nepaminėti, būtinai parašykite komentaruose : Pakelis krabų lazdelių, pora skiltelių česnako, virtas kiaušinis, tarkuotas fermentinis sūris, petražolės, majonezas. Pakelis varškės, druskos,... >>
 

Sausų pusryčių baras

Tokį barą galite suruošti vaikų šventei. Jis garantuotai sulauks pasisekimo. Į dailius indelius įdėkite kelių rūšių sausų pusryčių. Paruoškite pieno, jogurto, sulčių. Galite paruošti ir pabarstukų sausiems pusryčiams paskaninti: džiovintų ar šviežių uogų, vaisių, riešutų, cukraus, medaus, uogienių, zefyriukų... Viskas priklauso nuo Jūsų... >>
Rezultatai
1 2