Kreminis obuolių pyragas

Kreminis obuolių pyragas

Tešlai:

  • 150 g sviesto;
  • 2 stiklinės miltų;
  • pusė stiklinės grietinės (30% riebumo);
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių.

Įdarui

  • 8 obuoliai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 1 stiklinė grietinės;
  • 2 valgomieji šaukštai miltų.

Sviestą ištirpinkite, šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite visus tešlos produktus ir užminkykite (nepamirškite, kad kepimo miltelius reikia sumaišyti su miltais ir tik tada pilti į bendrą masę). Tešla riebi, taigi prie rankų nelips. Pasiimkite kepimo formą ir jos dugną bei briaunas (apie du centimetrus) išklokite tešla spaudinėdama pirštais. Kol gaminsite įdarą, tešlą įdėkite į šaldytuvą.

Plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Paruoškite kremą iš kiaušinių, grietinės, cukraus ir miltų viską sumaišydama. Ant tešlos dėkite sluoksnį obuolių, užpilkite puse kremo, vėl dėkite sluoksnį obuolių bei supilkite likusį kremą. Pyrago viršų galite papuošti obuoliais.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

 

Būk pirma pakomentavusi

Norėdama rašyti komentarus turite prisijungti prie Planuokpati sistemos

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >