Parduotuve

Imbieriniai meduoliukai

Imbieriniai meduoliukai

400 g miltų
1 šaukštelio kepimo milteliu
2 šaukštelių malto cinamono
0.5–1 šaukštelio maltų gvazdikelių
pusės šaukštelio maltų pankolių
1.5 šaukštelio malto imbiero
200 g medaus
200 g tamsaus rudojo cukraus
140 g sviesto
1 kiaušinio

Visus prieskonius sumaišyti. Būtinai įdėkite pankolio, labai skanus aromatas. Ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą. Sudėti medų ir cukrų. Dar pakaitinti, kol ištirps. Kartu suberti ir prieskonius. Šiek tiek atvėsinti masę ir įmaišyti kiaušinį. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Suberti į skystą masę. Gausis tešla. Ją atvėsinti šaldytuve apie porą valandų. Aš ilgai nelaikau, tada tešla lengviau kočiojasi.
Paruoštą tešlą po gabaliuką iškočioti pakankamai plonai (monetos storio). Spausti meduoliukus. Dėti ant kepimo popieriaus ir kepti orkaitėje. Aš kepu parinkusi programą „viršutinis-apatinis kaitinimas“ 200 C. Kepdami meduoliukai šiek tiek išsipūs. Kepti, kol paruduos. Jei norėsite jais puošti eglutę, skylutes siūlams daryti prieš kepimą. Mūsų šeima paprastai gamina iš dvigubo recepto kiekio :).

Skanaus :)

 

Būk pirma pakomentavusi

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >