Kreminis obuolių pyragas
Tešlai:
- 150 g sviesto;
- 2 stiklinės miltų;
- pusė stiklinės grietinės (30% riebumo);
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių.
Įdarui
- 8 obuoliai;
- 2 kiaušiniai;
- 1 stiklinė cukraus;
- 1 stiklinė grietinės;
- 2 valgomieji šaukštai miltų.
Sviestą ištirpinkite, šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite visus tešlos produktus ir užminkykite (nepamirškite, kad kepimo miltelius reikia sumaišyti su miltais ir tik tada pilti į bendrą masę). Tešla riebi, taigi prie rankų nelips. Pasiimkite kepimo formą ir jos dugną bei briaunas (apie du centimetrus) išklokite tešla spaudinėdama pirštais. Kol gaminsite įdarą, tešlą įdėkite į šaldytuvą.
Rekomenduojami produktai
Plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Paruoškite kremą iš kiaušinių, grietinės, cukraus ir miltų viską sumaišydama. Ant tešlos dėkite sluoksnį obuolių, užpilkite puse kremo, vėl dėkite sluoksnį obuolių bei supilkite likusį kremą. Pyrago viršų galite papuošti obuoliais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Naujausi
- Vestuvių biudžetas: kaip jį susiplanuoti ir išvengti šoko pamatant galutinę sumą?
- Dažniausiai nuotakų užduodami klausimai
- Nuo ko pradėti planuoti vestuves?
- Kokias vietas rinktis vestuvių fotosesijai (rekomendacijos pagal miestus)
- Vestuvių palinkėjimų kampelio dekoras – kaip jį įrengti?
- Dvyliktos valandos pramogos vestuvėse