Skaniausi bananiniai saldumynai
Bananų - varškės desertas
- 300 g varškės;
- 5 bananų;
- 150 g grietinės;
- 3 kiaušinių;
- 5 šaukštų cukraus;
- 3 šaukštų miltų
- truputį druskos.
Paimkite tris bananus. Nulupkite ir sutrinkite iki košelės naudodamos blenderį. Į masę sudėkite varškę ir vėl gerai ištrinkite. Sudėkite cukrų, žiupsnelį druskos, miltus ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite kiaušinius ir grietinę. Sumaišykite. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 150 C orkaitėje apie valandą. Tegu kepinys atvėsta. Įdėkite atvėsusį į šaldyvą per naktį. Papuoškite kepinį dviejų bananų griežinėliais ant viršaus, galite užlieti šokoladu.
Rekomenduojame Jūsų šventei:
Jogurtinis tortas
- 200 g sviestinių sausainių;
- 70 g sviesto;
- 4 kivi;
- 2 bananai;
- 500 ml jogurto;
- 70 g cukraus;
- 1 stiklinė citrinų sulčių;
- 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos;
- pusė stiklinės verdančio vandens.
- Papuošimui: du kivi, apie 40 g migdolų drožlių.
Sausainius sumalkite į trupinius. Sumaišykite juos su kambario temperatūros sviestu. Masę išklokite atidaromoje tortinės formoje (tortinės dugną išklokite sviestiniu popieriumi). Paspauskite, kad susidarytų vientisas, tvirtas tešlos sluoksnis. Formą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Kivi supjaustykite kubeliais. Sumaišykite kivi, citrinų sultis ir cukrų. Masę pašildykite ant vidutinės ugnies pora minučių, kad kivi išleistų sultis. Masę atvėsinti. Į masę supilti želatiną ir jogurtą. Viską gerai išmaišyti. Ant sausainių masės išdėlioti griežinėliais pjaustytus bananus. Užpilti jogurto mase. Viską dėti į šaldytuvą 6 valandoms arba per naktį. Tortą išimti iš formos. Viršų papuoškite kivi griežinėliais ir migdolų drožlėmis.
Sausainių tortas
- 1 kg nesūrių krekerių;
- 4 dideli bananai;
- litras grietinės;
- 0,5 kg cukraus;
- 100 g. šokolado.
Sumaišykite grietinę ir cukrų. Bananus supjaustykite griežinėliais. Į indą išdėliojame krekerius, aptepame grietine, dedame bananų griežinėlius, vėl sluoksnis krekerių, grietinės, bananų. Dedant sluoksnį ant sluoksnio dėlioti lyg šachmatus, t.y. ant krekerio bananas, ant banano krekeris ir t.t. Paskutinis turi būti krekerių sluoksnis. Aplieti grietine. Tortą papuoškite šokolado drožlėmis ir keletui valandų dėkite į šaldytuvą.
Šokoladinis tortas
TEŠLAI:
- 3 kiaušiniai
- stiklinė cukraus;
- 200 g miltų;
- 100 ml pieno;
- 90 g sviesto;
- vanilės;
- žiupsnelis druskos;
- šaukštelis tirpios kavos;
- 1,5-2 šaukštai kakavos;
- pusė šaukštelio kepimo miltelių.
- 500-600 g grietinės;
- 3-5 šaukštai cukraus.
- 2 kupini šaukštai grietinės;
- 3 šaukštai cukraus
- šaukštelis kakavos;
- du nedideli bananai.
- 100 g sviesto;
- 3 kiaušiniai;
- 300 g miltų;
- stiklinė cukraus;
- stiklinė grietinės;
- 3 bananai.
Įjunkite orkaitę. Kol ji kaista atskirkite trynius ir baltymus. Trynius, pusę stiklinės cukraus ir ištirpintą sviestą gerai išmaišykite ir sudėkite miltus. Tešla gausis pakankamai kieta. Padėkite tešlą į šaldytuvą. Supjaustykite bananus griežinėliais. Tešla išklokite formą, ją prieš tai patepkite riebalais. Ant viršaus išdėliokite bananus. Aptepkite juos grietine, sumaišyta su cukrumi. Grietinė turi būti pakankamai riebi ir nerūgšti.
Pyragą įdėkite į orkaitę 20 minučių.
Kol pyragas kepa, iš baltymų ir likusios pusės stiklinės cukraus padarykite kremą - viską plakite apie 10 minučių. Užpilkite plakinį ant pyrago viršaus. Pakepkite pyragą dar trejetą minučių. Pyragą galima paįvairinti į įdarą dedant džiovintų vaisių, riešutų.