Parduotuve Planuok Pati

Skaniausi karšto šokolado receptai

Skaniausi karšto šokolado receptai

Klasikinis karštas šokoladas 

Reikės litro pieno, 200 g šokolado (juodojo arba pieniško), 2.5 šaukštai bulvių krakmolo. Gausite 4-5 porcijas. Krakmolą atskieskite stikline pieno. Likusį pieną supilkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, sudėkite šokoladą. Kaitinkite, kol šokoladas ištirps. Tada supilkite piene ištirpintą krakmolą, gerai išmaišykite, pakaitinkite, kol mišinys pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite karštą

Rekomenduojame Jūsų šventei:

Karštas meksikietiškas šokoladas 

Reikės 50 g juodo šokolado (turi būti kuo grynesnis), 500 ml pieno, 200 ml vandens, 3 cinamono lazdelės, 1/4 šaukštelis aitriosios paprikos (nebūtinai). Susmulkinkite šokoladą į mažus gabaliukus. Supilkite į puodą pieną ir vandenį bei virkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite ¾ šokolado. Įmeskite cinamono lazdeles. Viską gerai išmaišykite, kad pienas prisigertų cinamono aromato. Galite įberti aitriosios paprikos jei norite aštraus skonio. Išimkite cinamono lazdeles, perskelkite jas pusiau ir įdėkite į indelius, į kuriuos supilstysite šokoladą. Skystį puode lėtai virkite ant silpnos ugnies, kol šis užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir išplakite plakimo šluotele. Supilkite į indelius, pabarstykite likusiu šokoladu, tiekite į stalą karštą. 

Karštas šokoladas su grietinėle 

Jums reikės 50 g kakavos, 100 g cukraus, 5 šaukštai grietinės (galima įdėti sviesto vanilės, cinamono pagal skonį). Sumaišykite kakavą ir cukrų. Nedideliame puode kaitinkite grietinę kol ši užvirs. Sudėkite cukrų ir kakavą. Kaitinkite iki vientisos masės. Jei pageidaujate dėti sviesto, jį įdėkite prieš suberiant cukrų su kakava. Pagardinkite cinamonu ir vanile. 

Karštas šokoladas su romu 

Jums reikės 1 litro pieno, 0,5 stiklinės grietinės, 2 šaukštų romo, 250 gramų juodojo šokolado. Sumaišykite pieną, grietinėlę ir romą. Viską kaitinkite ant silpnos ugnies kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies. Suberkite smulkintą šokoladą. Maišykite, kol šis ištirps karštame skystyje ir gausite vientisą masę. Supilkite į pakaitintus puodelius ar taureles. 

Karštas šokoladas su grietinėle 

Jums reikės 1/3 puodelio kakavos miltelių, 3/4 puodelio cukraus, žiupsnelio druskos, 1/3 puodelio vandens (verdančio), 700 ml pieno. 1/2 puodelio grietinėlės, 1 pakelis vanilinio cukraus. Kakavą, cukrų ir druską gerai išmaišyti. Užpilti verdančiu vandeniu ir mišinį virti, kol užvirs. Dar pavirti apie 2 minutes, nuolat maišant, kad neprisviltų. Supilti pieną ir dar pakaitinti, kad sušiltų, bet neužvirtų. Nuimti nuo ugnies. Supilti vanilinį cukrų, išmaišyti. Šokoladą supilti į 4 taures, įpilti grietinėlės. Prieš patiekiant šiek tiek atvėsinti. 

Tirštas karštas šokoladas 

Vienai porcijai jums reikės 3 šaukštų kakavos, 5 šaukštų cukraus ir 5 šaukštų natūralios grietinės. Kakavą ir cukrų sumaišykite. Įdėkite grietinės ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies pamaišant, kad neprisviltų iki kol masė užvirs. Nukelkite nuo ugnies. Tiekite šiek tiek atvėsusį.

 

Komentuok laukelyje žemiau

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >