Parduotuve Planuok Pati

Cibulynė

Cibulynė

Ši sriubytė labai tiks jei švenčiate gamtoje, pavyzdžiui pasirinkote švęsti mergvakarį pagal senovines lietuviškas tradicijas. Tai tikra žemaitiška kaimiška sriuba, kurią paruošti labai lengva. Penkiems litrams sriubos jums reikės:

3 vidutinio dydžio svogūnų, 10 vienetų silkės filė, apie trijų litrų šalto virinto vandens, acto, maltų juodųjų pipirų, krapų, cukraus, druskos ir bulvių, kaip užkandos.

Paskrudinkite silkės file ant grotelių ant žarijų. Supjaustykite svogūnus griežinėliais kuo ploniau. Sumaišykite juos su paskrudinta silkių file maigydami šakute, kol silkę sutrinsite. Nepamirškite "įdarbinti" kitų šventės dalyvių bei liepkite išvirti bulves. Jei norite tikrai senoviškai, bulvių nelupkite, o tik švariai nuplaukite. Įberkite prieskonių bei acto pagal skonį. Visą mišinį užpilkite šaltu virintu vandeniu. Pabarstykite krapais ir tiekite į stalą su garuojančiomis bulvėmis.


Lapai spausdinimui
 

Būk pirma pakomentavusi

 

Nuotraukų peržiūra

<  
  >