Angeliukas iš druskos tešlos
Pirmiausiai jums reikės pasigaminti druskos tešlos. Įvairiausių jų receptų pilnas internetas. Pats paprasčiausias jų:
- 2 stiklinės miltų;
- 1 stiklinė smulkios druskos;
- 1 stiklinė vandens.
Visas sudedamąsias dalis išmaišykite po truputį pildamos vandenį, iki vientisos masės. Tešlą dar keletą minučių paminkykite ir palikite maždaug dvidešimčiai minučių prieš pradedant lipdyti. Prieš lipdymą pasiruoškite skardas, kur keps gaminukai. Į jas įtieskite kepimo popieriaus. Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 1,5 - 1 cm storio.
Rekomenduojame Jūsų šventei:
Su stikline išpjaukite apskritimą. Dantyto peilio pagalba apipjaukite jo kraštelius. Suformuokite angeliuko kūną, kaip parodyta paveikslėlyje, atskirdamos sparnelius nuo suknutės. Panaudokite įvairias formeles, flomasterio kamštukus ir pan., kuriais pagražinsite angeliukų suknutes.
Iš kito tešlos gabaliuko padarykite veiduką. Jame pritvirtinkite nosytę, įspauskite burnytę ir akytes. Plaukus galėsite pagaminti spaustuko česnakams pagalba.
Pritvirtinkite apskritimą su skylute - aureolę, mažyčius blynukus - rankytes ir kojytes.
Kai angeliukas baigtas lipdyti, reikia jį išdžiovinti. Džiovinti galite arba kambaryje, bet tokiu atveju užtruksite mažiausiai dvi paras, arba orkaitėje. Nustatykite temperatūrą, ne didesnę nei 90 laipsnių ir kepkite apie 4 valandas. Džiovinimo laikas tik orientacinis, jis priklauso nuo gaminuko dydžio. Tik nedidinkite temperatūros džiovindamos, nes nuo per didelės temperatūros gaminyje atsiras burbuliukų ir darbelis nebebus toks gražus arba visai susigadins. Kai angeliukai išdžius, palikite juos orkaitėje atvėsti.
Spalvinimui geriausia naudoti akrilinius dažus. Ryškiems kontūrams galite naudoti ir stiklui skirtus kontūrinius dažus.